5 tips voor het maken van een animatiefilm

5 tips voor het maken van een animatiefilm

Animatiefilms boeien al tientallen jaren de dromen van zowel kinderen als volwassenen. Animatiefilms worden vaak beschouwd als een vorm van kunst en hebben verschillende prijzen gewonnen bij nationale en internationale competities. Dit is gedeeltelijk te danken aan de verbazingwekkende kwaliteit en het aanbod van animatiefilms die vandaag beschikbaar zijn. Wil je weten hoe je een animatiefilm maakt, lees dan verder!

animatie film

Animatie is een techniek waarbij alledaagse voorwerpen worden geanimeerd om eruit te zien als bewegende beelden. In de begindagen van de animatie werden eenvoudige tekeningen of schilderijen met de hand gemaakt op dunne transparante vellen celluloid om te tekenen en te schilderen op een zwart-witfilm animatiefilmpje laten maken. Tegenwoordig worden de meeste animatiefilms gemaakt met door de computer gegenereerde beeldbewerkingssoftware. Bekijk de volgende korte animatie om te leren hoe je een eerste animatiefilm maakt: Hotel Transylvania: A Tail Or a Treat (Filmversie).

Merk in de korte animatie hierboven op dat de hoofdpersoon (let op de schaduw onder de neus van de persoon) langzaam geel wordt. Dezelfde illustratie kon ook met Flash worden geanimeerd en bevatte meerdere frames per seconde. Als je wilt leren hoe je een animatiefilm maakt, volg dan de vijf tips van onderstaande animatiewebsite. Je leert hoe je je eerste animatiefilm kunt animeren met behulp van de vijf belangrijkste animatietools:

Klik hier voor meer waardevolle informatie: View Glue