Hoe zal je Bullet Journal eruit zien?

Grace Herrera 0
bullet journal

Een bullet journal – ook wel een notitieblok met een doel genoemd – is een gemakkelijke en effectieve manier om je eigen voortgang bij te houden en na te denken over wat er moet worden gewerkt. Een bullet journal is een uitstekende manier van organiseren, vooral voor degenen die jongleren met een fulltime baan en een gezin. De methode consolideert geplande herinneringen, planning, takenlijsten, creatief denken en vele andere dagelijkse organisatorische taken in slechts één dagboek. Bullet journals kunnen voor elk doel worden gebruikt, maar worden voornamelijk gebruikt door kantoor- en bedrijfspersoneel om hun dagelijkse routines te organiseren. Hier leest u hoe u het meeste uit een bullet journal kunt halen.

Houd het simpel – bullet journals zijn vaak erg klein, maar dat betekent niet dat je ze moet gebruiken zoals een normaal notitieblok wordt gebruikt. Houd het simpel in plaats van veel mooie lettertypen en kleuren te gebruiken. Gebruik een standaard, effen zwart of grijs lettertype aan de ene kant van het dagboek en uw persoonlijke doelen en notities aan de andere kant. Dit maakt het voor jezelf gemakkelijker als je in je bullet journal moet kijken terwijl je midden in iets anders zit, zoals een vergadering.

Aan de slag met deze drie belangrijke tools – Ga eerst aan de slag met een markeerstift of kleine indexkaart. U kunt dit eenvoudig op uw computer instellen, zodat het altijd klaar is voor gebruik. Dit is een hulpmiddel van onschatbare waarde, omdat u het kunt gebruiken om secties te markeren of om aantekeningen te maken over iets waar u aan werkt. Een ander goed idee is om een rubberen stempel te krijgen en gewoon je eigen aantekeningen op dingen zoals je kalender of een fotolijst te stempelen.

Blijf op schema – het bijhouden van uw dagelijkse logboeken zou een topprioriteit moeten zijn als u leert hoe u een bullet journal start.

De reden waarom dit zo belangrijk is, is omdat het u een handleiding geeft over wat u dagelijks hebt gedaan. Door dagelijkse logboeken te gebruiken om uw voortgang in kaart te brengen, kunt u snel gebieden ontdekken waar u uw gewoonten moet aanpassen. Als u bijvoorbeeld uw doelen op papier zet, maar ze nooit op een rijtje zet, zult u het erg moeilijk vinden om ze allemaal te bereiken. Deze gids helpt je op koers te blijven!

Begin elke dag – De meeste mensen die een bullet journal beginnen, doen het een maand niet – ze beginnen meestal met slechts een paar pagina’s. Je moet er altijd aan werken om gaandeweg meer georganiseerd te zijn, en je zult snel beseffen dat je veel meer informatie in je bullet journal kunt bewaren dan je zou kunnen met slechts een paar vellen papier. Het is het beste om langzaam te gaan en te beginnen als u niet zo bekend bent met het proces. Als je eenmaal begint, zul je merken dat het veel gemakkelijker is om op koers te blijven. U zou voor elke dag een schema of plan moeten hebben, zodat u er indien nodig naar kunt verwijzen.

Keep It Shapes – Je zult merken dat je, terwijl je door de eerste maand van je bullet journal gaat, wilt proberen om er meer een vorm van te maken. In plaats van te proberen alles op één pagina te passen, of erger nog, meerdere pagina’s, probeer het op te splitsen in segmenten. Het zal voor u gemakkelijker zijn om te onthouden wat u hebt gedaan, en u zult een beter gevoel van voldoening hebben naarmate u verder gaat.

Meer informatie https://www.mylovelynotebook.nl