Makelaar worden – De stap zetten om uw passie voor het bedrijf op te frissen

Grace Herrera 0
Makelaar

Bent u makelaar, dan heeft u misschien wel eens gehoord van de makelaarseed. Het is tegenwoordig niet zo gebruikelijk om erover te horen, maar het is in veel staten een wettelijke vereiste. Er zijn echter een paar manieren om het te doorbreken. Een daarvan is om te liegen over uw aanvraag voor een vergunning als makelaar. Dit is in sommige staten illegaal en kan u in ernstige problemen brengen.

Een van de dingen waar u op moet letten, is dat als u ooit besluit ergens anders te gaan werken, u de wet overtreedt. Dit kan je blijven achtervolgen, vooral als je zaken probeert te doen met andere landen. De eed van makelaars maakt het illegaal voor makelaars om transacties te doen met mensen van buiten hun staat.Daarom zijn er een aantal vereisten voor licentieverlening: de ene werkt voor een erkende makelaar in de ene staat en de tweede werkt met mensen binnen die staat. Er zijn een paar andere bepalingen van kracht, maar dit zijn de twee die het vaakst tot problemen zullen leiden.

De eerste voorwaarde is dat u daadwerkelijk in de staat moet wonen om uw vergunning als makelaar te krijgen.

Als u van de ene staat naar de andere verhuist, moet u een volledig examen afleggen dat alle vakken omvat die worden gegeven in de staat waar u naartoe bent verhuisd. Dit betekent dat u dit hele proces niet kunt omzeilen om in een andere staat aan het werk te gaan, en het betekent dat u bij de juiste regelgevende instantie wordt gemeld als u dit doet. Als u verhuist zonder uw vergunning in een andere staat te krijgen, wordt u bovendien gerapporteerd aan de juiste regelgevende instantie en kunt u strafrechtelijk worden vervolgd. Als u in deze staten met andere makelaars werkt, loopt u het risico problemen met de wet te krijgen, dus het is absoluut essentieel dat u alle regels begrijpt voordat u verhuist.

Een andere vereiste is dat u in uw specifieke staat een opleiding moet volgen om makelaar te worden. Makelaars moeten minimaal vijf jaar naar een makelaarscollege gaan en binnen die tijd een bachelordiploma behalen. Je kunt pas een vergunning krijgen als je ten minste een bachelordiploma hebt behaald, dus zelfs als je het makelaarsexamen in de ene staat kunt halen, kan het zijn dat er in een andere staat niets volgt. Zorg er bovendien voor dat je bij het volgen van je opleiding al het mogelijke leert over de staat waarin je gaat werken. Hoewel het gemakkelijk is om informatie te krijgen over waar u als advocaat in New York kunt beginnen, is het niet altijd gemakkelijk om die informatie te scheiden van wat u moet weten over de feitelijke wet- en regelgeving in die staat. Als u niet voorbereid bent, zou u uiteindelijk meer tijd dan nodig kunnen besteden aan het vergunningsproces van de staat.

Ten slotte is er één bepaling die bijna net zo moeilijk na te leven is als de ambtseed van makelaars. Dit is een vereiste dat u een makelaarslicentie moet hebben om zelfs maar wet te mogen uitoefenen in een van de vijftig staten. Dit betekent dat u uw carrière als makelaar niet kunt beginnen zonder deze licentie te hebben, die in veel delen van de Verenigde Staten als een misdrijf wordt beschouwd. Voor veel advocaten die oefenen voordat ze hun vergunning krijgen, is dit simpelweg een te groot risico. Velen kiezen ervoor om door te gaan met het uitoefenen van de wet nadat ze hun vergunning in een andere staat hebben verkregen, maar er is geen manier om het te weten totdat u het probeert – en helaas bestaat het risico dat het een averechts effect heeft.

Kortom, het is een beetje een gok om een advocaat te krijgen als u een erkende makelaar wilt worden. Het is niet onmogelijk, maar het is ook niet gemakkelijk. Voordat u de sprong waagt, moet u enige tijd besteden aan het vertrouwd raken met de wetten en voorschriften van uw land en uitzoeken of u een makelaarslicentie nodig heeft om daar te oefenen. Het verkrijgen van een makelaarslicentie hoeft niet veel gedoe te betekenen, en kan een geweldige stap zijn om door te breken in de zakenwereld.

Makelaar Ede Bij Talsma Makelaardij

Klik hier voor meer informatie TalsmaMakelaardij