Wat zijn Kievitbonen?

Wat zijn Kievitbonen?

Als u een van die mensen bent die onlangs het woord "kievit" heeft gezien en zich afvroeg wat kievitsbonen zijn, sta mij dan toe u wat informatie te verstrekken. Kievitbonen werden duizenden jaren geleden in Peru ontdekt door inheemse volkeren en zijn het hoofdingrediënt van de beroemde warme drank genaamd "Peruaanse Naya". Eeuwenlang hebben de Peruaanse mensen genoten van deze heerlijke warme drank als een manier om koel te blijven tijdens de heetste maanden van het jaar. Tegenwoordig is dezelfde traditie teruggebracht naar de Verenigde Staten van Amerika, waar het wordt gebruikt als een warme drank waar veel mensen in het hele land van kunnen genieten. Hier zijn enkele veelgestelde vragen die mensen vaak stellen wanneer ze voor het eerst leren over kievitsbonen en waarvoor worden kievitsbonen gebruikt?

wat zijn kievitsbonen?

Wat zijn kievitsbonen? – Er zijn veel verschillende soorten van deze bonen over de hele wereld, variërend van grootte tot vorm en variëteit van smaak. De naam kievitsbonen komt van de vorm van de peul die eruitziet als een vleugel van een vliegtuig. De term "lavinado" komt van het Spaanse woord "lavo", wat zwart betekent. In de Verenigde Staten wordt 'lavinado' vaak gebruikt als een slangwoord voor 'zwart van buiten maar wit van binnen'.

Waarom zijn deze bonen belangrijk? – De geschiedenis van deze bonen is enigszins omstreden, omdat er veel verschillende verhalen zijn die hun creatie beschrijven en waarvoor kievitsbonen worden gebruikt. Het meest nauwkeurige verslag van hun creatie dateert echter uit het 16e-eeuwse Peru, waar de inheemse volkeren de bonen begonnen te gebruiken om zichzelf af te koelen na een lange en zware dag van arbeid. De warme drank van die tijd werd gemaakt door de bonen in water te weken en het water vervolgens langzaam te verwarmen zodat de bonen hun heerlijke smaak en aroma vrijgeven. Tegenwoordig kun je in veel Amerikaanse steden nog steeds winkels vinden die dit soort drank verkopen, en ze zijn favoriet vanwege hun heerlijke smaak en aroma.

Voor meer informatie zie: valledelsole.nl