Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels

Wat zijn terrazzotegels?

Wat zijn terrazzotegels? Terrazzo is een zeer populair vloertype dat al vele jaren bestaat in het ontwerp en de productie van tegelvloeren. In de late jaren 1800 werd het veel gebruikt voor zowel binnen- als buitendecoratie. Het is zeer gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en relatief goedkoop in vergelijking met andere vloersoorten zoals marmer, leisteen en beton.

Terrazzotegels zijn samengesteld uit een cementbasis of een epoxyharsbasis gecombineerd met kleine schilfers van een andere stof zoals graniet, kwarts of keramiek. De voeglijnen zijn solide en kunnen er natuurlijk uitzien of worden benadrukt, afhankelijk van uw voorkeuren. De veelzijdigheid van deze tegels is wat ze uniek maakt, omdat ontwerpers voegenkleuren kunnen combineren en matchen en zelfs tot totaal verschillende eindproducten kunnen komen door de verschillende materialen te mixen en matchen Retrotegels. Omdat de voeglijnen niet helemaal glad zijn, ontstaat er wat vlekvorming en dit heeft invloed op het uiterlijk van de tegel als u de voeg niet voldoende onderhoudt.

Terrazzo wordt vaak gebruikt op vloeren en wandoppervlakken omdat het gemakkelijk schoon te maken is, langer meegaat dan andere tegels, snel droogt en in elke gewenste vorm kan worden geschuurd. De beste manier om terrazzo schoon te maken, is met een dweil met warm water en een milde zeepoplossing. Gebruik de dweil langzaam en voorzichtig en veeg het oppervlak van de tegel grondig af met de zachte bezem totdat het hele gebied schoon is. Terrazzo is ook verkrijgbaar in verschillende tegelstijlen, waaronder mozaïek, traditioneel, eigentijds en Victoriaans. Kies bij het bepalen van de stijl van het te gebruiken voegmiddel er een die past bij het exterieurontwerp en de kleuren die door het hele huis worden gebruikt.

Link naar de website: https://www.retrotegels.nl/